Constantin Conţac: Detenţia a fost o şcoală a vieţii. Am învăţat multe lucruri chiar şi la această vârstă

contac arestatFostul preşedinte al Consiliului Judeţean s-a prezentat, joi, la recursul formulat de procurori împotriva sentinţei de eliberare condiţionată dată de Judecătoria Botoşani.
Constantin Conţac a fost reprezentat de nora sa, Alina Conţac, avocata solicitând, judecătorilor Tribunaului Botoşani, respingerea recursului motivat de faptul că socrul său a îndeplinit toate condiţiile şi mai mult decât atât, nu a stat în penitenciar doar să uite la televizor ci a desfăşurat activităţi.

Avocata a dat exemplu renovării lăcaşului de cult, activitate prin care deţinutul a câştigat 52 de zile de detenţie.

” Deţinutul s-a implicat efectiv în lucrări, cărând betoane, resturile rezultate din lucrări şi punând gresie. După primirea avizului medical a muncit opt ore pe zi. A scris şi o carte, însă nu a fost luată în considerare pentru că regulamentul nu prevede două activităţi concomitent”, a declarat avocata.

Când i s-a dat cuvântul la final, Constantin Conţac a precizat că detenţia a fost pentru el o şcoală a vieţii şi a învăţat multe lucruri chiar dacă are o vârstă înaintată. ” Consider că m-am reeducat, regret fapta. Vreau să mă apropii de familia mea. Detenţia a fost o şcoală a vieţii. Am învăţat multe lucruri chiar şi la această vârstă”, a afirmat fostul preşedinte al CJ.

Procurorul de şedinţă a solicitat admiterea recursului menţionând că îndeplinirea anumitor condiţii nu atrage  automat şi  admiterea cererii.

Judecătorii au rămas în pronunţare, urmând a delibera în cursul zilei de joi.

3 thoughts on “Constantin Conţac: Detenţia a fost o şcoală a vieţii. Am învăţat multe lucruri chiar şi la această vârstă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *