Interviu! Andrei Dolineaschi: Ţurcanu bate la ușa PDL și dă mâna pe sub masă cu domnul Flutur

alegeri psd Botosani- Andrei DolineaschiPreşedintele PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, îl critică pe olologul său de la PNL, Florin Ţurcanu, că îşi dă mâna, pe sub masă, cu liderul PDL. Cătălin Flutur. Într-un interviu acordat BotosaniNews, Dolineaschi îi atacă pe Ţurcanu şi Flutur. Despre liderul PNL spune că urmăeşte să îşi asigure postul la alegerile din 2016, fără a se gândi la interesele partidului la alegerile de anul viitor. Despre Flutur spune că ar fi trebuit să tacă în legătură cu drumul Botoşani- Suceava.

PSD a marcat cu mare fast deschiderea șantierului pentru drumul Botoșani-Suceava. Alți lideri politici – domnul Țurcanu, domnul Flutur – sunt însă ceva mai rezervați în privința finalizării lucrărilor. Ne puteți spune când vor circula botoșănenii pe noul drum Botoșani – Suceava?

Am curajul să declar că la jumătatea anului viitor vom circula pe noul drum Botoșani-Suceava. Banii necesari sunt luați în calcul în bugetul pentru 2014, iar constructorul e are forță logistică. Am remarcat și eu poziția celor doi oameni politici. Îmi amintesc că aceleași persoane tot prevesteau că PSD că nu e în stare să înceapă lucrările la acest drum în acest an. Acum, că le-am început, sugerează că nu putem să le terminăm. E un joc la ofsaid în care PSD e lăsat mereu singur să se ocupe de acest proiect, în speranța că ne vom rupe gâtul. Nu mă așteptam ca domnul Flutur să ne sprijine, dar de la domnul Țurcanu aveam alte pretenții. Am fost votați amândoi sub sigla USL.

Vă amintiți când parlamentarii PNL din Botoșani amenințau că vor protesta cu coșciuge în fața Guvernului pentru drumul Botoșani-Suceava? Mi-aș fi dorit ca în loc să ne amenințe să fi venit cu mine când mergeam la Guvern să cer bani pentru județ, pentru acest proiect și pentru altele. Așa am promis împreună în campanie: „Guvernare pentru Botoșani”. Acum văd că noi facem guvernare, iar dânșii fac opoziție, deși sunt tot la putere. E mai ușor să stai de-o parte să-i lași pe ceilalți să-și rupă gâtul. Nu-i așa? Eu cred însă că acest joc la ofsaid e mai degrabă semn de impotență politică. Adică dacă tu nu poți să faci ceva, să nu poată nici ceilalți. Cam așa văd eu toate declarațiile astea care deja pun la îndoială finalizare lucrărilor.

În ce-l privește pe domnul Flutur, cred că a pierdut o bună ocazie să tacă. Pe acest subiect, diferența dintre guvernarea PDL și guvernarea noastră e foarte simplă: ei nu au făcut drumul, noi îl facem. Nu e nimic de adăugat.

Totuși domnul Flutur a adăugat că dacă așa-numitul „drum al morții” se făcea din 2012 s-ar fi evitat pierderea unor vieți omenești .

Aș fi putut să-i răspund domnului Flutur că dacă „drumul morții” se făcea din 2009, când PDL era la guvernare, s-ar fi evitat și mai multe accidente pe acest drum. Dar nu voi recurge la astfel de atacuri. Și în municipiul Botoșani au avut loc accidente rutiere cu victime omenești, când domnul Flutur era primar, dar nu ați auzit vreodată pe cineva din PSD să dea vina pe dânsul pentru acele evenimente nefericite. E regretabil că domnul Flutur coboară lupta politică la un nivel atât de grosier, folosindu-se de tragediile unor oameni pentru a-și ataca adversarii. Cu tot respectul pentru dânsul, cred că s-ar recomanda puțină decență.

Premierul a spus că trebuie să legăm Botoșaniul și de Iași. Există o programare a lucrărilor pentru drumul național Botoșani – Târgu Frumos? 

Eu cred că deja s-a început. S-a turnat covor asfaltic pe mai multe segmente între Botoșani și Flămânzi. S-a reabilitat toată porțiunea de drum din Flămânzi și au fost făcute reparații și pe unele segmente între Flămânzi și Târgu Frumos. Nu știu exact care e soluția tehnică pentru acest drum – reabilitare totală sau reparații. Dar se va circula civilizat. Domnul prim ministru se ține de cuvânt. A promis aici în campanie că va aloca fonduri pentru drumurile din Botoșani. Drumul de la Darabani deja s-a făcut. La Flămânzi s-a făcut. Acum a început reabilitarea Botoșani-Suceva. A mai promis că va asfalta singurul drum național de pământ din România, DN 24C Rădăuți Prut-Manoleasa. Și acolo a început lucrările, s-a făcut pietruirea, iar banii pentru turnarea asfaltului sunt prinși în bugetul pe 2014. Deci domnul prim ministru se ține de cuvânt și sunt convins că va fi în continuare alături de județul Botoșani. Va fi o guvernare pentru Botoșani, așa cum am promis în campanie.

Întrebarea e dacă guvernarea pentru Botoșani va fi o guvernare USL sau altceva…

Eu îmi doresc să fie o guvernare USL. Am primit încrederea multor oameni când am candidat împreună sub culorile USL și ar fi corect să mergem în această echipă până la finalul mandatului. Dar știți cum e… într-un parteneriat nu stă nimeni cu forța. Noi nu putem forța PNL să nu iasă din acest proiect. Noi am spus tot timpul că USL trebuie menținută și îl susținem pe domnul Crin Antonescu la Președinție. Văd însă că domnul Țurcanu e mai preocupat cum să rămână dânsul în funcție după 2016. De aceea bate la ușa PDL și dă mâna pe sub masă cu domnul Flutur. Oricât se laudă că va obține 100% în 2016, dânsul are instincte bune și știe că singur nu poate câștiga în fața PSD la Consiliul Județean. Dar asta e o logică electorală care ne afectează pe toți. Lumea s-a săturat de alegeri, s-a săturat de certuri politice, s-a săturat de scandaluri. Oamenii vor să ne vadă că mai și muncim pentru ei. Asta le spun și eu liberalilor: să lăsăm puțin de-o parte calculele electorale și să lucrăm împreună pentru cei care ne-au dat încrederea. Așa vom avea toți de câștigat.

One thought on “Interviu! Andrei Dolineaschi: Ţurcanu bate la ușa PDL și dă mâna pe sub masă cu domnul Flutur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *