CJ vrea să cumpere clădirea de pe Pietonal, unde a funcţionat Muzeul de Etnografie. Vezi cât cere proprietarul!

muzeu etnografie 3Consiliul Judeţean vrea să cumpere fosta clădire a Muzeului de Etnografie, de pe Pietonalul Unirii. Presedintele Consiliului Judeţean, Florin Turcanu, a declarat că proprietarul a venit cu o ofertă privind vânzarea imobilului, care cere 350.000 euro. Preţul nu este bătut în cuie, ci poate fi negociat. Muzeul de etnografie a fost mutat în 2008, după ce conducerea de atunci a Consiliului Judeţean a considerat că chiria pe care o cere proprietarul Adrian Mihalcea este prea mare.

Vom aproba în şedinţa de Consiliu Judeţean de pe 25 octombrie, comisia şi demararea achiziţiei muzeului. Vrem să o cumpărăm, pentru că este păcat ca această clădire, cu 2000 mp de teren şi unde putem face un muzeu în aer liber, să nu fie folosită„, a spus Ţurcanu.

El susţine că preţul de achiziţe al imobilului va fi stabilit de o comisie desemnată de CJ. Dacă va prelua clădirea, reprezentanţii CJ vor să mute din nou muzeul de Etnografie din clădirea în care funcţionează acum. Muzeul de Etnografie a funcţionat în Casa Manolache timp de 20 de ani. 

2 thoughts on “CJ vrea să cumpere clădirea de pe Pietonal, unde a funcţionat Muzeul de Etnografie. Vezi cât cere proprietarul!

  1. acest proprietar a mai revendicat o data aceasta casa si a mai primit o data despagubiri de la statul roman, a fost un proces pe rol(stie si dl secretar al judetului) apoi a venit din nou in instanta pt eliberarea imobilului caci el este proprietar, sau sa primeasca o suma colosala, casa este intr-o avansata stare de degradare, fiind ft veche…..a fost comisie tehnica de la cj acum vreo 6 ani, care a constatat ca este veche si nu face banii ceruti……de altfel atunci cand cj a depus un proiect european pt acest imobil, proiectul era pe punct de a fi finantat insa acest domn a revendicat cladirea, astfel ca si finantarea europeana cazut, muuulte aventuri cu acest domn…..poate ar trb verificate ACTELE DE PRORPIETATE cu care se lauda, daca nu cumva sunt vreo facatura marca samsarii de imobile.

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Da, asa este. Domnul Geo are dreptate. Suma de 350.000 euro este enorma in raport cu starea fizica a imobilului. Ce vrea sa ne spuna Turcanu, ca mp de pamint la Botosani se poate cumpara cu 200-220 euro? Cel mai bun teren din centrul Botosaniului se vinde cu 60-70 euro/mp.
    Parca miroase a tun imobiliar ceea ce spune Turcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *