Seful Directiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primariei Botosani, amenintat cu schimbarea din functie

eugen turcanuPrimarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, se declara nemultumit de activitatea conducerii de la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), din subordinea Primariei. El il ameninta pe directorul DSPSA, Eugen Turcanu, cu demiterea, pentru deficiente in activitatea manageriala. Portariuc il acuza pe Turcanu ca nu monitorizeaza activitatea de prindere a cainilor comunitari, in conditiile in care s-a cerut prinderea a 25 de caini pe zi, ori, spune primarul, se prind doar doi-trei caini, insa, primarul s-a aratat dederanjat si de faptul ca Turcanu ia decizii de unul singur, fara sa instiinteze si Primaria, asa cum s-a intamplat in cazul angajarii unei firme care sa aiba grija de cainii din padocuri.

Vreau sa transmit un semnal catre directia respectiva, care incepe sa se constituie ca un stat in stat, care incepe sa nesocoteasca anumite decizii pe care le luam aici. Mai nou, vad ca au semnat un contract cu o firma pentru intretinerea padocului inainte de prinderea cainilor. In loc sa faca eforturi si sa prinda cainii cat mai rapid, iar ulterior sa vada cum asigura, vad ca s-au grabit  şi au incheiat acel contract de care am aflat si eu din presa„, a spus Portariuc.

Eugen Ţurcanu a precizat că el nu îşi reproşează nimic în activitate, iar primarul a găsit cum îi stă în obicei un vinovat de serviciu.

” Eu fac presiuni asupra firmei de ecarisaj. Am fost pe teren cu directorii societăţii, mi-au spus că au avut probleme cu maşina, cu pistolul cu tranchilizante. Nu mă pot duce eu pe teren să prind câinii că nu am învăţat atât degeaba. Când s-au făcut lucrările la stadion a fost bine, la padoc la fel. Portariuc nu are decât să mă demită”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Directorul a mai adăugat, că în cazul unei discuţii private cu Ovidiu Portariuc, primarul i-a propus să rezilieze contractul cu firma de ecarisaj, însă clauzele prevăd că doar după două luni de nerealizare a obiectivului impus se poate ajunge la o astfel de măsură.

Primarul cere directorului DSPSA schimbarea atitudinii, in caz contrar, mai spune el, vor fi luate alte masuri, inclusiv schimbarea din functie.

Mijloacele legale sunt foarte limitate, dar daca lucrurile continua asa se poate merge in Consiliul Local si avizul pentru schimbare„, a adaugat Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *