IPS Teofan, la slujba de la sfintele moaşte de la Iaşi: Nu avem nimic mai bogat şi mai puternic pe pământ decât familia din care facem parte

Înalt Prea Sfinţitul Teofan a oficiat slujba cu prilejul sărbătorii Sfintei Parascheva, la Iaşi, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei alături de mai mulţi episcopi, dar şi de un mitropolit din Africa. teofan slujba moasteÎn învăţăturile sale, IPS Teofan a îndemnat credincioşii la înţelegere, smerenie şi a încercat să explice tuturor celor prezenţi, printre care şi oficialităţile Botoşaniului, importanţa legăturii cu familia.

Nu avem nimic mai bogat şi mai puternic pe pământ decât familia din care facem parte. De aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să nu pierdem legătura cu el, izvorul a tot binele şi a toată frumuseţea şi a toată credinţa aici pe pământ. Şi în acelaşi timp să aveam grijă de familia noastră proprie căci după icoana Maicii Domnului, nu există o altă icoană mai frumoasă decât icoana tatălui, a mamei şi a pruncilor lor. Aceasta ne este baza. Acesta ne este fundamentul şi nădăjduim în mila Domnului că importanţa pe care neamul acesta a dat-o credinţei în Dumnezeu şi familiei creştine să se menţină adreând această rugăminte către toţi cei care decid în această ţară: să aibă grijă de familie, să aibă grijă de copii, să aibă grijă de mame, să aibă grijă de taţi, să continue această grijă pentru că aceasta ne este dubla noastră bogăţie : legătura cu Cerul şi cu familia proprie şi nimeni şi nimic să nu ne fure aceste două bogăţii care sunt atât de importante pentru supravieţuirea noastră individuală, dar şi pentru supravieţuirea noastră colectivă”, a spus IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *