Băutura la volan le-a adus dosar penal

baut la volanTrei bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi conducând beţi.

Alin A de 32 de ani din Botoşani cu permisul de conducere obţinut în acest an, a fost oprit în trafic, sâmbătă noapte, pe strada Nicolae Iorga. În urma testătării cu aparatul etilotest a rezultat o concetraţie alcoolică de 86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a refuzat recoltarea probelor biologice, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de refuz a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt cazt sa înregistrat în comuna Leorda. Ioan P ,de 47 de ani, a fost prins de poliţişti, sâmbătă noapte, în timp ce conducea prin localitate autoturismul personal. În urma testării cu apartul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a fost condus la Spitalul municipal Dorohoi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi seară, Nicolae A. de 25 de ani din  comuna Tudora a fost oprit în trafic în satul Sarafineşti, comuna Corni. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Mavromati, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii le-au întocmit dosare penale la ambii şoferi pentru săvârşirea  infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *