Florin Ţurcanu despre Zona Metropolitană: Eu vreau să fie un echilibru. Nu poţi crea o Zonă Metropolitană doar cu primari de o anumită culoare politică

florin turcanuPreşedintele Consiliului Judeţean a spus că, în baza legislaţiei, instituţia pe care o conduce trebuie să facă parte din Asociaţia Intercomunitară Zona Metropolitană.

Florin Ţurcanu a specificat că legislaţia prevede un diametru, al entităţilor ce pot fi cooptate în asociaţie, de 20 kilometri, iar drumurile judeţene ce aparţin CJ, traversează localităţile ce sunt în această zonă.

„Eu citesc, v-am spus că citesc, şi citesc legislaţie şi am văzut ce specifică, nu trebuie să spună x sau y.Din punctul meu este necesar ca şi CJ să facă parte. Ce este rău în acest lucru? Eu vreau să fie un echilibru. Nu poţi crea o zonă metropolitană doar cu primari de o anumită culoare politică”, a afirmat Florin Ţurcanu.

Şeful judeţului a mai adăugat că o decizie trebuie luată de Consiliul de Administraţie al Asociaţiei după hotărârile de CJ sau de CL.

 

 

2 thoughts on “Florin Ţurcanu despre Zona Metropolitană: Eu vreau să fie un echilibru. Nu poţi crea o Zonă Metropolitană doar cu primari de o anumită culoare politică

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Turcanule, te agati ca scaiul de lina oii. N-are nici o legatura zona metropolitana Botosani cu Consiliul judetean. Este o zona creata in toata Romania doar de consiliile municipiilor resedinta de judet cu un numar de comune limitrofe care pot avea un rol pozitiv in dezvoltarea economico-sociala a ariei geografice respective. Ce doresti, de fapt? Sa bagi zizanie si aici? Sa creezi o destabilizare a unei initiative laudabile? Sau vrei sa faci o zona metropolitana precum colegiile parlamentare – adica comune adunate pe sarite, asa aiurea, doar pentru ,,echilibrul politic” Aici nu este vorba de echilibrul politic, ci de probleme strict economice si de investitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *