Fost consilier municipal pasionat de antichităţi

5. tg antichitati george ostafiUn fost consilier local are o pasiune mai puţin întâlnită la politicieni. În lipsa activităţii politice la care a renunţat cel puţin pentru o perioadă, aşa cum chiar el a spus, acesta îşi dedică timpul liber unor obiecte cu aer medieval. Este vorba despre fostul consilier local şi fost preşedinte al organizaţiei municipale PNL Botoşani, George Ostafi care participă activ la tîrgurile de antichităţi care se organizează în oraş.

„Am mai fost, nu este primul târg de antichităţi la care particip, au mai fost organizate la Carrefour şi am fost şi acolo, acum am venit aici. E pasiune”, a spus George Ostafi, fost consilier municipal.

Târgul de antichități se desfășoară în acest weekend la Uvertura Mall, la etajul IV, și puteți să vă alegeți cu o mulțime de obiecte, de la mobilier vechi până la bancnote de pe vremea comunismului. De pildă, celebra bancnota veche de una suta lei cu imaginea lui Nicolae Bălcescu se poate cumpăra cu 3 lei. Cei pasionați de astfel de obiecte vor avea parte de câteva clipe de bucurie în compania vânzătorilor de antichități pentru că au ce vedea, de la mobilier, argintărie şi bani pînă la tot felul de obiecte de decor. Masa la care stă fostul consilier municipal este ticsită de tot felul de obiecte care pentru pasionaţii de antichităţi reprezintă o adevărată avere. Acasă, are o adevărată colecție, iar obiectele scoase acum la vânzare sunt dublurile pe care le are în propria colecție și pe care fie le vinde, fie le oferă la schimb.

„De ani de zile sunt colecţionar de antichităţi, particip la târguri, dar noi ne adresăm mai cu seamă colecţionarilor cei cu care facem schimb sau cărora le vindem şi fiind pasionaţi dau bani”, a mai spus George Ostafi.

Iar lucrurile, adevărate piese de muzeu, scoase acum la vânzare, nu sunt deloc ieftine, aşa cum mulţi poate ar crede, dar valoarea determinată mai ales de vechimea şi bunăstarea lor le creşte preţul. De pildă, printre produsele fostului consilier municipal se regăseşte o maşină de scris cum rar ţi-e dat să vezi de prin anii 1900 care ajunge şi la 800 Euro sau un ceas antic de prin anii 1800 care de asemenea poate să coste şi 1000 Euro. La Tîrgul de antichităţi cei pasionaţi pot găsi mobilier tablouri, ceasuri argintărie, bani, picturi, medalii, toate purtând în ele patina timpului.

One thought on “Fost consilier municipal pasionat de antichităţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *