I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

isu ziua porti deschiseVineri, de „Ziua Porţilor Deschise”, organizată pentru a marca „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” – aniversată în fiecare an pe 13 octombrie,  Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost vizitate de aproape  250 de preşcolari, elevi şi cadre didactice, părinţi, dar şi simpli cetăţeni.

Aceştia au petrecut mai multe ore în cele două subunităţi, timp în care au aflat o parte din tainele meseriilor de pompier şi pirotehnist. Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire le-au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că e vorba de incendiu, inundaţie, cutremur, alunecare de teren, etc.

Având în vedere dispunerea geografică, judeţul Botoşani este expus majorităţii categoriilor de hazarde naturale care se pot produce: inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase (secetă, înzăpeziri, grindină, chiciură, îngheţ, furtuni, viscol). Statisticile arată că, în ultimul deceniu, calamităţile naturale, inclusiv cele hidrometeorologice, au tendinţa de creştere, atât în intensitate, cât şi în frecvenţă. În Botoşani, cele mai mari dezastre din ultimii zece ani au fost reprezentate de inundaţiile din 2008 şi 2010, dar şi înzăpezirile de la sfârşitul anului 2012 şi începutul anului 2013.

One thought on “I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *