Fost director al Spitalului Judeţean Mavromati implicat într-un proces cu o miză uriaşă

Tribunalul Botoşani
Tribunalul Botoşani

Un fost director al Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani este implicat într-un dosar privind o afacere cu un centru de dializă. Litigiul face referire la un contract de închiriere a unui spaţiu contra unei sume uriaşe de bani, spaţiu ce a fost subînchiriat a doua zi după semnarea primului contract, unei firme din Timişoara, care a dezvoltat un centru de dializă.

Părţile procesului sunt Dumitru Harabagiu, proprietarul unei locuinţe de pe Aleea Maxim Gorki, fostul director al Spitalului Judeţean Mavromati, Doru Muntianu şi o altă persoană fizică, Gabriel Calistru.

Fostul director al Spitalului Judetean, Doru Muntianu
Fostul director al Spitalului Judetean, Doru Muntianu

În luna mai a anului 2008, fostul director, alături de colaboratorul său, a închiriat casa în suprafaţă de 500 de metri pătraţi contra sumei de 72.000 de euro anual, respectiv 6.000 de euro pe lună.  Contractul a fost încheiat pe o durată de 15 ani.  A doua zi după încheierea contractului de închiriere, au subînchiriat imobilul firmei Avitum SRL, contra sumei de 140.000 de euro pe an, respectiv 11.666 de euro pe lună, pe o durată de 20 de ani.

Proprietarul imobilului, cel care a declanşat procesul, susţine că până în toamna anului 2009, chiriaşii şi-au plătit îndatoririle, însă nu au mai achitat nimic. Litigiul, ce face obiectul dosarului, a fost deschis pentru recuperarea sumei de 78.000 de euro plus dobânzi de 0,1% pe zi, până la data plăţii.

Reclamaţii susţin că din cauza crizei financiare, cuantumul chiriei ar fi trebuit modificat, la nivelul preţului pieţei, una dintre expertizele din dosar menţionând o valoare a pieţei cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de euro pe lună.

De cealaltă parte, proprietatrul imobilului afirmă că prin subînchirierea lui, cei doi aveau bani de chirie şi le rămânea o sumă importantă de bani cu care să trăiască peste nivelul mediu al veniturilor din Botoşani.

Din primăvara anului 2011, proprietarul imobilului a încheiat un contract de chirie direct cu firma ce a dezvoltat centrul de dializă, cu suma pe care le-o închiriase celor doi iniţial. De aici a pornit un nou conflict, fostul director alături de colaboratorul său menţionând că au fost prejudiciaţi pentru că acel contract s-a încheiat fără ştirea lor, iar contractul de închiriere încheiat de ei a fost reziliat unilateral de proprietar. Rezilierea înainate de termen le-a adus prejudicii care constau în diferenţa dintre chiria plătită şi cea încasată, sumele ridicându-se la nivelul zecilor de mii de euro. Mai mult decât atât, cei doi susţin că pentru adaptarea imobilului la condiţiile unui centru medical au investit 300.000 de euro, bani cu care vor să fie despăgubiţi de proprietar.

Pentru solicitarea acestei sume, cei doi au fost puşi la plata unei taxe de timbru în cuantum de peste 16.000 de lei, însă au cerut eşalonarea părţii motivând că toate resursele lor financiare au fost utilizate în modificarea imobilului.

După aproape trei ani de procese, părţile au cerut instanţei acordarea unei perioade timp pentru a se realiza o tranzacţie ce poate duce la stingerea litigiului.

8 thoughts on “Fost director al Spitalului Judeţean Mavromati implicat într-un proces cu o miză uriaşă

  1. hotii si furaciuni , si ne mai miram…. apropo numele ii ramane scris in continuare pe panoul de onoare al directorilor??

  2. Acest Munteanu cat a fost director la Mavromati a facut multe magarii,si PRO-TV a facut un reportaj-‘Romania te iubesc’ prin 2010.Munteanu +Oprisanu doi spagari……

  3. D-ul presedinte al CJ Tabuleac nu are nimic de spus,s-a incercat si cu laboratorul de analize dar se pare ca nu au ajuns la un „consens”Aviz ex dir.Munteanu era de sorginte liberala si de profesie inginer care nu si-a practicat meseria macar o zi,ocupandu-se de vanzari la Coca Cola

  4. Inginerul Munteanu este mare evaluator de spitale si el este bata,televiziunea pe care o administreaza impreuna cu Oprisanu zero barat cu datorii la furnizori(gaz)6000ron,vor sa scape de ea dar nu o cumpara nimeni.Oprisanu si-a vandut si COCO tv .Cei doi parlaci ,spagari sant in picaj puternic……

  5. Afacerile de la spital ale lui Munteanu si Oprisan , nu au fost verificate de corpuri de control de la ministerul sanatatii? Auditii de la spital si cei de la ASP ce-au facut? Au supervizat faradelegile celor doi mafioti! Cand vor fi intrebati si ei, ce-au facut ? Mafia lliberala din 2007 care au intrat fara concursuri si numai au furat, cand va raspunde de hotiile din banii nostrii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *