Portariuc propune titlul de cetăţean de onoare pentru unul dintre cei mai buni profesori din Botoşani

Primaria BotosaniUnul dintre cei mai importanţi profesori pe care i-a avut vreodată Botoşaniului urmează a deveni cetăţean de onoare al municipiului.  Primarului Ovidiu Portariuc va propune, în şedinţa viitoare a Consiliului Local, acordarea titlului de cetăţean de onoare profesorului de matematică Artur Bălăucă.

Actualmente pensionar mutat în Iaşi, Bălăucă s-a remarcat prin rezultatele pe care le-a avut pe plan naţional şi internaţional cu elevii pe care i-a pregătit în perioada 1979- 2008.

Cele mai bune rezultate sunt trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz, la Balcaniada pentru juniori. El a avut, de-a lungul timpului, 16 elevi în lotul naţional de juniori.

De asemenea, alţi 110 elevi au participat la faza naţională a olimpiadei de matematică, unde au obţinut 45 de premii şi 50 de menţiuni.

În concursurile interjudeţene, Bălăucă a trimis 537 elevi, care au obţinut 504 premii şi menţiuni.

Alţi 518 elevi pregătiţi de Artur Bălăucă au participat la olimpiada judeţeană şi şi-au adjudecat 380 premii sau menţiuni.

 

3 thoughts on “Portariuc propune titlul de cetăţean de onoare pentru unul dintre cei mai buni profesori din Botoşani

  1. Ar fi bine sa se acorde acest titlu, „Post Mortem”, profesorului de fizica Painte Fortu. Generatiile mai vechi de elevi ale Liceului M.Eminescu isi aduc aminte de acest profesor cu foarte mare placere.

    1. De acord cu Kollea. Am facut matematica cu Balauca la scoala 7 si cu Fortu la EMinescu. Toata stima pentru Balauca dar Fortu (din toate punctele de vedere) ar merita mai mult acest titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *