Grevă japoneză în spitalele botoşănene

greva Spitalul Judetean BotosaniSindicatele din sănătate anunţă acţiuni de protest de amploare în perioada imediat următoare. Lia Temciuc, liderul Sanitas la Spitalul Judeţean, a declarat că la sfârşitul lunii octombrie, cel mai probabil pe 30 octombrie, în spitalele botoşănene va fi declanşată o grevă japoneză de două ore.

Cadrele medicale se vor prezenta la muncă, însă la mână vor purta o banderolă cu tricolorul. Imediat după această acţiune de protest, respectiv pe 2 noiembrie, zeci de asistenţi medicali, medici şi farmacişti din judeţul Botoşani vor merge să protesteze la Bucureşti, unde va fi organizat un marş şi un miting. Din judeţul Botoşani vor pleca în jur de trei-patru autocare.

Cadrele medicale cer alocarea a 6% din PIB, în 2014, garantarea locului de muncă.

Vrem să fim siguri pe o salarizare din 1 ianuarie 2014 şi să nu dispară sporurile în sistem. A mai fost o pichetarea în urmă cu o săptămâna la nivel central , iar în urma discuţiilor purtate între ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii Confederaţiei nu s-a ajuns la un consens. După greva japoneză şi miting, funcţie de discuţiile care au loc la nivel central, se va stabili un grafic al următoarelor acţiuni de protest„, a spus Lia Temciuc.

Ea a spus că dacă oficialii Ministerului Sănătăţii nu vor ţine cont de revendicări, se va ajunge şi la grevă generală în sistem.

One thought on “Grevă japoneză în spitalele botoşănene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *