Viceprimarul Cătălina Lupaşcu: Am fost luată la Miliţie pentru a da declaraţii la anumite lucruri pe care le discutam cu prietenii

catalina lupascuViceprimarul municipiului Botoşani, Cătălina Lupaşcu, a declarat, joi, la lansarea proiectului „Muzeul vieţii cotidiene în comunism” că va dona obiectele pe care le deţine din perioada comunistă muzeului. Ea a menţionat că 24 de ani a petrecut în comunism, iar în acea vreme i s-a întâmplat două lucruri bune, faptul că a absolvit Liceul Pedagogic şi naşterea fetei sale.

Acest lucru s-a întâmplat pe 26 ianuarie 1989 şi eram fericită că s-a născut în ziua conducătorului mult iubit, iar lucrul acesta însemna magazine bine aprovizionate, mă gândeam că pot să-mi sărbătoresc copilul foarte frumos. Desigur, mă gândesc şi la o zi din 87, când miliţia mi-a bătut la uşă, undeva pe la ora 5, şi am fost luată la Miliţia oraşului Negreşti pentru a da declaraţii privitoare la anumite lucruri pe care le discutam cu prietenii mei la o cafea, bancurile nelipsite şi nemulţumirile mele faţă de miliţia de la momentul respectiv. Atunci am conştientizat ce înseamnă comunismul cu adevărat, ce înseamnă să fii nevoit să-ţi dedublezi viaţa, în sensul în care una spui şi de fapt alta gândeşti. Sceastă dedublarea ne aduce multe lucruri rele şi în ziua de astăzi, pentru că trebuie să recunoaştem că sunt persoane care şi la ora actuală se dedublează, iar această dedublare apare inclusiv în aplicarea legislaţiei în vigoare„, a spus viceprimarul municipiului Botoşani.

Muzeul vieţii cotidiene în comunism va fi deschis cel mai probabil anul viitor. Iniţiatorii acestui proiect aşteaptă donaţii din partea botoşănenilor, dar nu numai.

3 thoughts on “Viceprimarul Cătălina Lupaşcu: Am fost luată la Miliţie pentru a da declaraţii la anumite lucruri pe care le discutam cu prietenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *