Preşedintele CJ, în vizită de lucru la Bruxelles

Florin TurcanuPreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu efectuează, în aceste zile, o vizită de lucru la Bruxelles, organizată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.  În calitatea sa de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord- Est , Florin Ţurcanu participă, în perioada 7-10 octombrie 2013, sub egida OPEN DAYS 2013, la lucrările sesiunii “Regio- un program de succes pentru  dezvoltarea urbană”, alături de o delegaţie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Botoşani, printre care vicepreşedintele Gheorghe Sorescu şi administratorul judeţului, Radu Judele.

Scopul vizitei se referă la promovarea Programului Operaţional Regional, prin prezentarea activităţii Regiunii şi a Agenţiei de Dezvoltare Nord- Est, precum şi a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord- Est. Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord- Est a susţinut joi, în calitate de lector, o alocuţiune prin care a punctat necesitatea îmbunătăţirii procesului de implementare a programului şi eliminarea blocajelor, prin propunerea de măsuri viabile.

“Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord- Est”, al cărui reprezentant sunt, a contribuit prin propuneri pertinente, la îmbunătăţirea procesului de implementare a programului şi la eliminarea blocajelor. Noi am înţeles pe deplin importanţa procesului de planificare şi, prin influenţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord- Est, am transmis un semnal spre mobilizarea tuturor colegilor din administraţia publică locală în vederea participării active la procesul de planificare regională pentru perioada 2014- 2020. În acest sens, sperăm ca rezultatul acestor consultări, desfăşurat într-un cadru partenerial larg, să fie transpus în proiecte strategice, cu impact regional major”, a spus Florin Ţurcanu.

În acest sens, preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională a adus în discuţie, în discursul său, nevoia de asociere între judeţele din regiunea de Nord-Est. Un lucru deja perfectat este acela al asocierii, de curând, a judeţului Botoşani cu judeţul Suceava, în vederea accesării cât mai eficiente a fondurilor alocate în perioada 2014-2020. Priorităţile comune se referă la modernizarea şi extinderea Aeroportului de la Salcea, proiecte comune de infrastructură rutieră, inclusiv prin realizarea centurii ocolitoare dintre municipiile Suceava şi Botoşani, regenerarea infrastructurii urbane, modernizarea transportului public în comun, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, dar şi investiţii în învăţământ şi sănătate.

One thought on “Preşedintele CJ, în vizită de lucru la Bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *