Centru de Cercetare-Dezvoltare inaugurat de Electroalfa Internaţional SRL

inaugurare centru cercetare eletroalfaCompania Electroalfa Internaţional a inaugurat un centru de cercetare-dezvoltare construit în urma unui proiect cofinanţat cu fonduri europene. Valorea investiţiei se ridică la 20 de milioane de lei din care 6,8 milioane fonduri nerambursabile, constând în o clădire cu două corpuri dotată cu un laborator de încercări de perfomanţă şi de tip pe modele experimentale precum şi un atelier de prototipuri. În cadrul centrului vor lucra 25 de specialişti din care 15 persoane noi angajate.

Centrul a fost inaugurat de conducerea societăţii, primarul municipiului Botoşani şi prefectul Costică Macaleţi.

„Activitatea de Cercetare- Dezvoltare a fost începută în 1993, când Electroalfa ocupa o casă închiriată de 180 de metri pătraţi cu trei camere. Într-o cameră făceam producţie, în alta era atelierul de prototipuri şi în cealaltă aveam partea de depozitare. Îmi amintes cu cu bucurie că atunci am realizat primul produs, cutie de distribuţie cu gheorghe ciubotarubeneficiar Electrica. După 20 de ani, plecând de la acel centru dintr-o cameră de 16 metri pătraţi, ianugurăm un alt centru de Dezvoltare-Cercetare la o altă dimensiune şi în alte condiţii”, a menţionat Gheorghe Ciubotaru, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroalfa.

Primarul Ovidiu Portariuc a afirmat că este surprins plăcut să constate că o firmă din Botoşani dezvoltă la acest nivel activitatea de cercetare şi acest lucru însemnă mult pentru judeţ în cadrul proiectelor de dezvoltare.

” Activitatea de cercetare este o elită în cadtrul activităţii unei firme. Ceea ce se întâmplă astăzi aici este o cărămidă la construcţia pe care noi vrem să o dezvoltăm în zona Botoşani-Suceava”, a declarat Ovidiu Portariuc.

La rândul său, prefectul Costică Macaleţi a felicitat compania pentru acest proiect şi a admirat strategia ei.

” Mă bucur că puneţi preţ pe inteligenţă”, a spus Costică Macaleţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *