Subprefectul Tocariu: Descentralizarea va duce şi la reduceri de personal

Sebastian Tocariu 003Mai mulţi angajaţi ai instituţiilor publice vor rămâne fără locuri de muncă în urma descentralizării. Este părerea subprefectului Sebastian Tocariu, care a declarat că descentralizarea va presupune şi reduceri de personal.

Vor fi reduceri de personal , iar pentru un judeţ sărac ca Botoşaniul orice pierdere de un salariu, de un buget de cheltuieli materiale de la o instituţie care nu mai are personalitate juridică şi se mută cu execuţia în altă parte, reprezintă o pierdere pentru economia judeţului„, a menţionat Tocariu.

El a menţionat că, din informaţiile pe care le deţine de la nivel central, descentralizarea va fi realizată într-o primă etapă la nivelul instituţilor cu activitate în agricultură, sănătate şi învăţământ.

Se va face descentralizarea, dar la instituţiile care nu au organizare la nivel de ţară atât de extinsă şi a căror activitate poate fi mai uşor transferată. Acolo unde este o justificare logică şi unde decidenţii de la nivel judeţean ar putea să se implice mai mult, ideea de descentralizare este bună„, a mai spus subprefectul judeţului.

One thought on “Subprefectul Tocariu: Descentralizarea va duce şi la reduceri de personal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *