Sindicatele din învăţământ anunţă proteste în sistem

grevaSindicaliştii din învăţământ vor decide săptămâna viitoare graficul acţiunilor de protest care vor avea loc în sistem. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că, într-o primă etapă, va fi organizat un miting la Bucureşti, urmând ca ulterior, după consultarea membrilor de sindicat, să fie declanşate şi alte acţiuni de protest la nivel local.

Vrem să readucem în atenţia guvernanţilor revendicările. Cerem alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ. Un educator debutant calificat primeşte 700 lei. Să sperăm că ministerul va interveni cu nişte reglaje în grila de salarizare, în special pentru personalul debutant sau aflat în primă fază a carierei didactice, pentru a face cât de cât atractivă această meserie„, a spus Liviu Axinte.

 

2 thoughts on “Sindicatele din învăţământ anunţă proteste în sistem

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Nu ati facut greva in timpul asa-zisei crize si va treziti acum…Cand te trezeai cu nimic in buzunar in ziua de salariu, nici ciripit de greva, ca vorba aia, intelegeati masurile vindicative ale fostului guvern, iar acum, ca ati recuperat totusi ceva din banuti, aveti motive de protest! De fapt, impotriva a ce chemati profesorii la protest?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *