Danilux acuză Pita de încălcarea dreptului de proprietate

pitaProprietarii a două dintre cele mai mari lanţuri de hipermarketuri din Botoşani se judecă în instanţă pentru încălcarea dreptului de proprietate. Danilux, care a deţinut Fidelio, a acţionată în judecată Pita, miza fiind  un teren evaluat la 130.000 de euro. Procesul a fost deschis la  Tribunal de lichidatorul societăţii Danilux SRL împotriva societăţii Pita SRL şi face referire la o suprafaţă de teren de aproape 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi în două parcele, deţinută de firma ce a administrat lanţurile de supermarketuri Fidelio.

Terenul este poziţionat în zona sensului giratoriu de la intrarea în localitatea Hudum, iar lichidatorul susţine că societatea Pita a intrat abuziv pe o suprafaţă de aproape 1.300 de metri pătraţi.

fidelioÎn acţiunea formulată se solicită lăsarea în liberă proprietate şi liniştită posesie imobilele şi să se stabilească o linie de hotar. Societatea Danilux este în faliment, iar situaţia ivită cu acel teren, împiedică valorificarea lui pentru achitarea datoriilor.

Terenul, situat în extravilanl comunei Curteşti, a fost cumpărat de Danilux în 2005, chiar de la patronul societăţii, Daniel Mihăilă, contra sumei de 610.000 de lei, iar ultima evaluare efectuată arată că valoarea proprietăţii a ajuns la  aproape 600.000 de lei.

Reprezentanţii societăţii Pita susţin că au cumpărat, în 2007, 5.470 metri pătraţi în intravilanul localităţii Hudum şi în 2009 au îngrădit suprafaţa, iar vecinii nu au obiectat nimic, inclusiv Danilux.

În dosar urmează să se întocmeasacă o expertiză pentru a stabili exact suprafeţe deţinute de părţi şi dacă se încalcă dreptul de proprietate.

One thought on “Danilux acuză Pita de încălcarea dreptului de proprietate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *