După o oră în stradă, sindicaliştii au stat la poveşti cu Prefectul

sindicat prefectSindicaliştii care au pichetat Prefectura au prezentat doleanţele prefectului. Marius Oroşanu, lider de sindicat Cartel Alfa şi-a început discursul cu o poveste în care era vorba despre doi bătăuşi, unul puternic şi celălalt slab şi umilit, şi o a treia persoană care intervenea pentru aplanarea scandalului. Cele două personaje care se băteau erau funcţionarii publici şi fostul Guvern PDL, iar USL era persoana care îi despărţea cu promisiunea către persoana bătută, respectiv salariaţii, că îl va ajuta. Lucrul acesta nu s-a întâmplat însă, şi actualul Guvern începe să se comporte ca precendentul, conform sindicaliştilor. A introdus plata eşalonată a sumelor obţinute prin hotărâri judecătoreşti.

„Aceleaşi lovituri pe care le-am primit de la PDL, le-am primit, mişeleşte şi de la USL”,   a declarat Marius Oroşanu. Liderul de sindicat a solicitat prefectului să transmită Guvernului şi parlamentarilor, solicitările sindicaliştilor care constau în măsuri privind protecţia socială a persoanelor disponibilizate, preţul utilităţilor şi asigurarea unui respect pentru funcţionarii din sistemul de stat.

Prefectul a asigurat toată deschiderea către dialog şi faptul că va transmite toate cererile către factorii de decizie de la nivel central.

„Liniştea de astăzi a dumneavoastră îmi dă foart mult de gândit. Sper să pot transmite această emoţie mai departe la Guvern”, a spus Costică Macaleţi.

 

One thought on “După o oră în stradă, sindicaliştii au stat la poveşti cu Prefectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *