Locativa a început evacuarea în forţă a chiriaşilor cu datorii

Locativa (2)Trei familii au fost evacuate din locuinţe şi urmează ca alte două să rămână fără acoperiş deasupra capului, din cauza datoriilor pe care le au la întreţinere. Florinel Gornea, director adjunct al Locativa, a declarat că de la începutul anului au fost evacuaţi trei chiriaşi, urmând ca luna aceasta să mai fie evacuaţi alţi doi.  Potrivit acestuia, datoriile pe care le au cele două familii se ridică la 180 milioane lei vechi fiecare.  Societatea i-a acţionat în înstanţţă şi a obţinut hotărâri de evacuare definitive şi irevocabile.

Săptămâna viitoare vom evacua o familie dintr-un apartament de pe strada Primăverii. Chiriaşul de acolo nu este de găsit, iar în celălalt caz am trimit o înştiinţare de evacuare şi aşteptăm răspunsul„, a spus Florinel Gornea.

Două dintre locuinţele evacuate, una pe Mihail Kogălniceanu şi cealaltă în Parcul Tineretului, nu au fost nici acum ocupate, din cauza datoriilor mari, de peste 200 milioane lei vechi, lăsate de vechii chiriaşi şi pe care botoşănenii aflaţi în situaţii de risc nu-şi permit să le achite şi le refuză.

Avem un apartament gol şi ne dorim ca acest imobil, fiind o locuinţă socială, să fie dată unei familii aflate în situaţii de risc, dar care la rându-i ar putea să plătească debitele care se regăsesc acolo. Sunt debite foarte mari către furnizori. Noi repartizăn locuinţa către o persoană, dar furnizorii nu încheie noile contracte decât în momentul în care sunt plătite parte din datorii”, a precizat Cătălina Lupaşcu.

3 thoughts on “Locativa a început evacuarea în forţă a chiriaşilor cu datorii

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Daca Locativa este proprietarul locuintelor, de ce nu plateste datoriile lasate de fostii chiriasi, urmand a recupera de la acestia? De ce sa plateasca altul, nevinovat datoriile din urma, cand de fapt Locativa este cea care permite ca datoria sa ajunga la astfel de sume. O societate comerciala daca nu si-a platit 3 luni vreo factura catre stat, este cu conturile blocate. Cum au ajuns astia la datorii de sute de milioane de lei? Proasta gestionare a lucrurilor duce la asta… asumati-va!

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    pai ce el ii da afara?ce e firma lu Flutur?vorbiti sa va aflati in treaba.de acolo se incaseaza buget local si avem nevoie de asa ceva nu de rau platnici.moca nu poate sa stea nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *