Şoptică cere ministrului Agriculturii lămuriri despre subvenţiile în zootehnie

Costel SopticaDeputatul liberal Costel Şoptică cere ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, lămuriri cu privire la situaţia subvenţiilor în zootehnie. Şoptică, care este secretarul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, i-a adresat o interpelare lui Constantin.

Iată conţinutul acesteia:

„Guvernul României, prin programul MADR, susţine dezvoltarea sectorului zootehnic, cu foarte mare atenţie în ceea ce priveşte creşterea bovinelor. De altfel, şi prin Politicile Agricole Comune, acest domeniu este puternic subvenţionat, fiind considerat unul foarte important atât pentru economie, cât şi pentru producătorii agricoli. De aceea, Guvernul susţine din bugetul de stat sectorul de creştere a bovinelor prin plăţi complementare directe, atât pentru producţia de lapte, cât şi pentru cea de carne.

Având în vedere modificările profunde ce se anunţă în următoarea perioadă bugetară a Uniunii Europene, 2014-2020, pentru sectorul bovine, vă rog să-mi precizaţi măsurile pe care Ministerul Agriculturii le are programate pentru subvenţionarea acestui sector:

1.         Care este bugetul pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îl alocă, pentru anul 2013, pentru plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, schema decuplată de producţie în sectorul lapte şi schema decuplată de producţie în sectorul carne?

2.         De la ce dată se va aplica Programul de subvenţionare de la bugetul de stat pentru crescătorii de bovine aferent anului 2013?

3.         Care sunt principalele modificări aduse acestui program pentru anul 2013?

4.         Care sunt toate formele de sprijin de care mai beneficiază crescătorii de bovine, aferente anului 2013?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *