Senatorul Federovici îl ia la întrebări pe ministrul Sănătăţii

Doina Federovici in SenatSenatorul PSD Doina Federovici critică măsura Ministerului Sănătăţii de a reducere bugetul pentru asistenta medicala stomatologica. Într-o interpelare adresată, luni, ministrului Eugen Nicolaescu, ea arată că o astfel de măsură „afecteaza din pacate cele mai vulnerabile categorii sociale – copii, varstnici, beneficiarii legilor speciale”.

„Este clar ca subfinantarea ramane cea mai mare problema a sistemului sanitar. Din bugetul alocat pentru anul 2013, cea mai mare parte a fondurilor au fost directionate catre plata arieratelor, datorate efectelor negative ale deciziilor de management din anii trecuti. Insa, cu toate acestea, este injust ca aceste categorii sa nu beneficieze in continuare de drepturile ce li se cuvin, drepturi stabilite de legislatia in vigoare”, arată Federovici în interpelare.

Parlamentarul social-democrat cere ministrului să îi comunice „care este politica institutiei pe care o conduceti in ceea ce priveste corectarea nedreptatilor savarsite prin aplicarea acestei masuri si daca aveti intentia de a gasi solutii ca macar populatia de varsta scolara si pensionarii  sa beneficieze in continuare de asistenta medicala stomatologica, avand in vedere si faptul ca judetul Botosani este unul dintre cele mai sarace judete ale tarii, lucru care se resfrange asupra posibilitatilor celor mentionati mai sus de a-si asigura aceasta atat de necesara asistenta stomatologica”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *