Războiul politic din cadrul unei primării a ajuns pe masa judecătorilor

ibanesti indicator iesireStructura Consiliului Local Ibăneşti face obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoşani, la aproape un an şi jumătate de la alegerile locale. Primăria Ibăneşti a fost chemată în instanţă de Prefectura Judeţului pentru a anula mai multe hotărâri aprobate în Consiliul Local, în luna iunie 2012. Hotărârile fac referire la constituirea comisiliilor de specialitate din cadrul CL, fiind practic vorba de un război politic între PDL şi USL. În Consiliul Local au fost aleşi 10 consilieri din partea PDL şi trei din partea USL, iar în cele trei comisii de specialitate au fost desemnaţi doar aleşii majoritari.

Cei trei consilieri USL s-au adresat Prefecturii, care la rândul său, a făcut o adresă Primăriei pentru a reveni asupra deciziei de constituire a comisiilor, însă Executivilul Primăriei Ibăneşti nu a dat curs solicitării, iar conform procedrurilor, prefectul a atacat în instanţă decizia, fiind formulată o acţiune la începutul acestui an.

” Numărul consilierilor din comisiile de specialitate se stabileşte de către CL , însă nu discreţionar ci prin raportare la ponderea membrilor grupului”, se arată în acţiunea Prefecturii.

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că în urma alegerilor numărul membrilor PDL are o pondere în CL de 77% şi dacă s-ar include şi consilieri USL în comis se denaturează ponderea, ajugându-se la un procent sub cel obţinut la alegeri.

” Numărul de locuri în comisiile de specialitate s-a stabilit, prin raportare la ponderea mebrilor gruului în cadrul CL, astfel încât să fie respectat rezultatul votului în sesnul reprezentării configuraţiei politice. În regulamentul de organizare şi funcţionare a CL nu sunt prevăzute obligaţii în sensul cuprinderii tuturor consilierilor locali în comisiile de specialitate„, susţine executivul Primăriei Ibăneşti.

La nivelul CL Ibăneşti cele trei comisii au 10 membri, toţi PDL.

One thought on “Războiul politic din cadrul unei primării a ajuns pe masa judecătorilor

  1. CEI 3 DIN ALIANTA POLITICA NU AU SUSTINERE LA STABI U.S.L.??? PRIMARUL POATE FI USOR MANEVRAT CU BUGETUL,CONTROALE PESTE CONTROALE DE LA PREFECTURA SI CONSILIUL JUDETEAN,ETC. DAR MAGAHOT STIE CE FACE?????????IAR CEI DIN U.S.L. VOR TINE IN MANA S-ULA DINTRE U _ SI L_

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *