Seminar internațional pe tema studiului sabiei japoneze, la Botosani

lupteAsociaţia AIKI DOJO Botoșani a organizat seminarul internațional de Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu, condus de Frederic Floquet – 5 dan Kobudo, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Aikibudo şi Katori Shinto-ryu, în perioada 4-6 octombrie. Vineri, antrenamentele s-au desfășurat la Botoșani și la Suceava, iar sâmbătă și duminică la sala C.S.Botoșani. Au participat peste 50 de practicanți ai acestei discipline din Botoșani, Suceava, Vaslui și Constanța.

Mă bucur să mă aflu din nou aici, la Botoșani, după un an. Am întâlnit aceeași oameni simpatici, remarc progresul din punct de vedere al tehnicii, se observă munca depusă în decursul acestui an și vreau să vă laud dorința și disponibilitatea de a învăța,” a declarat Frederic Floquet, la încheierea seminarului. Acesta s-a declarat încântat de orașul nostru și de bucătăria tradițională românească.

Față de Franța, considerăm nivelul de aici unul începător, dar în Franța se practică de peste 30 de ani aceste discipline. Sunteți pe drumul bun, se vede că munciți și dorința de perfecționare vă vor permite ca peste câțiva ani să ajungeți la un nivel superior. Remarc față de anul trecut că au venit și mai mulți copii să practice Aikido. Vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru aceste 3 zile de antrenament intensiv, și în mod special, domnului Sensei Cristian Carari și familiei sale, Asociației Aiki Dojo.”

Este al doilea seminar internațional concentrat pe studiul sabiei japoneze în zona de N-E a României și care este găzduit de orașul Botosani. Manifestarea este organizată în cadrul Proiectului „Aikido și Katori Shinto Ryu în Botoșani” cu sprijinul Primăriei Botoşani.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Seminar internațional pe tema studiului sabiei japoneze, la Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *