Becurile din municipiul Botoşani, oprite şi pornite de ceasuri astronomice

ceas astronomicPrimăria municipiului Botoşani modernizează iluminatul public înlocuind vechiul sistem de setare a pornirii şi stingerii becurilor din oraş cu un sistem ce foloseşte ceasuri astronomice. Măsura va fi aplicată deocamdată doar în 13 puncte de comandă, susţine viceprimarul Cosmin Andrei, care sunt în administrarea municipalităţii, iar ulterior va fi extinsă, după preluarea întregii reţele electrice de la EON.

Ceasurile astronomice sunt setate să declanşeze sau să oprească iluminatul public în funcţie de apusul şi răsăritul soarelui calculat după coordonatele locului. Într-o primă etapă, vor fi montate 13 astfel de ceasuri astronomice în municipiul Botoşani.

Vom face acest lucru la 13 puncte de comandă care sunt în directa administrare a Primăriei, prin firma care prestează servicii de întreţinere a iluminatului public, iar pentru celelalte puncte vom face o automatizare în momentul în care vom prelua reţeaua, pentru că nu sunt în proprietatea noastră şi nu putem interveni în punctele de control ale EON. Acum solicităm EON modificarea timpilor şi modificăm manual nişte cronometre„, a menţionat Cosmin Andrei.

Un astfel de ceas ar costa în jur de 100 lei.

 

One thought on “Becurile din municipiul Botoşani, oprite şi pornite de ceasuri astronomice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *