Fostul şef al Postului de Poliţie Dersca, trimis în judecată după ce a provocat un accident cu maşina poliţiei

politistul din Dersca, dus la audieri la procurorParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Ştefan Corneanu, de 28 de ani, fostul şef al Postului de Poliţie Dersca, judeţul Botoşani, agent de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, pentru săvârşirea „conducere a unui autovehicul pe un drum public de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002.
S-a reţinut că, în seara zilei de 2. 06.2013, a condus autospeciala MAI, din dotarea Postului de Poliţie Dersca, pe DJ 291B, în localitatea Dersca, judeţul Botoşani, iar la kilometrul 15+800, la intersecţia cu strada Temnenii, a provocat un accident de circulaţie, soldat cu pagube materiale.
Din buletinele de analiză toxicologie al alcoolemiei, rezultă că prezenta o alcoolemie de 1,85 g%0.
Facem precizarea că sesizarea instanţei de judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *