Operatorul de apă renunţă la contractele individuale cu abonaţii de la blocuri

sediu Nova apaserv (1)Nova Apaserv vrea să renunţe la contractele individuale cu abonaţii de la blocuri şi să încheie contracte direct cu asociaţiile de proprietari. Reprezentanţii Consiliului Judeţean invocă că Legea 241 din 2006 obligă operatorul de apă să facă contracte, respectiv facturi, direct cu asociaţiile, nu cu abonaţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că Botoşaniul este singurul judeţ din ţară unde operatorul de apă mai are încheiate contracte individuale cu abonaţii, în speţă cu cei de la blocuri. Măsura va fi implementată până la sfârşitul anului şi va permite operatorului să debranşeze cu o mai mare uşurinţă o scară de bloc unde sunt datorii.

Am avut o întâlnire cu directorul ANRSC de la nivel naţional, care mi-a spus că la ora actuală suntem în ilegalitate. Legea nu ne permite să avem contracte noi cu persoane care locuiesc la apartamente. La case, da. Discutăm de asociaţii sau de reprezentanţi pe scară. Acolo unde asociaţiile nu sunt bine organizate, vom avea un reprezentant pe scară care va avea contract cu Nova Apaserv„, a spus Florin Ţurcanu.

Reprezentanţii CJ spun că cetăţenii pot să meargă şi să plătească individual apa, însă, spun ei, relaţia comercială trebuie să fie între reprezentant scară sau asociaţii proprietari şi Nova Apaserv.

Pentru a nu fi debranşaţi de la apă din cauza vecinilor cu datorii, consumatorii buni platnici au o soluţie în acest caz: să se branşeze individual. Reprezentantanţii CJ susţin că investiţia nu costă mai mult de 50 lei pe apartament.

Am vrut să facem noi această investiţie, dar legea nu ne permite să cheltui eu bani pe proprietate privată. Când eşti branşat individual, poţi să faci contract individual. Rău-platnicii o să aibă probleme„, a mai spus Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *