Primăria a început activitatea de capturare a câinilor fără stăpâni

capturat caini1Conducerea Primăriei, alături de angajaţii unei societăţi de ecarisaj, a demarat, joi, capturarea câinilor fără stăpân din municipiu. Hingherii au mers în mai multe locaţii, din zona parcului Mihai Eminescu şi Spitalul Judeţean Mavromati, şi au prins câţiva câini pe care i-au transportat la padocul de la marginea oraşului.

Acţiunea nu a fost una foarte uşoară, cei mai mulţi câini au simţit hingerii şi au  fugit în locuri inaccesibile. Aşa se face că în zona fostelor sere din parc, un loc cunoscut ca fiind populat de maidanezi, nu a fost prins nici un câine, animalele refugiindu-se în zona Maternităţii. Activitatea de capturare nu a scăpat de contestaţii, din partea iubitorilor de animale..

” După cum am promis, de astăzi am început activitatea de ecarisaj. În maxim două luni vor fi strânşi toţi câinii de pe străzi şi aduşi la padoc, unde sunt respectate toate standardele actuale”, a menţionat Ovidiu Portariuc

Edilul a mai adăugat că executivul Primăriei lucrează la un proiect de hotărâre, ce va fi suspus dezbaterii consilierilor locali, prin care să se stabilească detalii privind găzduirea câinilor în padoc, procedurile de adopţie şi termenele stabilite.

padocpadoc primar 1padoc cainiovidiu portariuc capturat caini

One thought on “Primăria a început activitatea de capturare a câinilor fără stăpâni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *