Procesatorul de carne Doly-Com şi-a majorat exporturile la 40% din afaceri, faţă de 30% în 2012

abator Roma- Doly Com BotosaniPonderea exporturilor de carne de vită în cifra de afaceri a procesatorului Doly-Com Botoşani a urcat la aproape 40% la finele primelor nouă luni, de la nivelul de 30% înregistrat anul trecut, ca urmare a atragerii de clienţi noi şi a creşterii volumelor către clienţii vechi.

„Pieţele unde exportăm au rămas aceleaşi în 2013. Au fost înregistraţi clienţi noi şi volume în creştere pentru clienţii existenţi pe pieţele unde compania era deja prezentă. Doly-Com exportă constant produse Carpathian Beef în Uniunea Europeană, în ţări cum ar fi Franţa, Austria, Olanda, Germania, Italia, Polonia şi Belgia. Ocazional compania exportă şi pe pieţe extracomunitare. Avem cereri de la mai mulţi clienţi din ţări din afara Uniunii Europene, însă aşteptăm încheierea unor acorduri bilaterale pentru a concretiza colaborările”, a declarat pentru MEDIAFAX Iulian Căzăcuţ, directorul general şi proprietarul companiei.

Anul trecut, Doly-Com a avut o cifră de afaceri de circa 34 milioane euro, iar în aprilie compania estima menţinerea acestei valori şi în 2013. Din totalul vânzărilor realizate în 2012, carnea de vită are o pondere de 50%, cea de porc 45%, iar carnea de cal 5%.

Exporturile au reprezentat 30% din cifra de afaceri totală, respectiv 10,2 milioane euro.

Doly-Com, cu sediul în Botoşani, activează din 1997 în domeniul abatorizării şi procesării de carne. Compania deţine o unitate de abatorizare în comuna Roma, judeţul Botoşani, cu o capacitate de sacrificare de 60.000 de capete pe an, iar în comuna Tunari, judeţul Ilfov, operează o fabrică specializată în producţia de produse semipreparate din carne. De la înfiinţare, Doly-Com a realizat investiţii de peste 10 milioane euro.

Din 2005, compania exportă carne de vită pe pieţe precum Austria, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, Germania şi ţări extra-comunitare. Pe plan intern, compania îşi distribuie produsele direct, precum şi prin marile reţele de retail, sub eticheta partenerilor şi sub cele două branduri proprii, Kravys (vită, oaie, porc) şi Carpathian Beef (vită).

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania Doly-Com este controlată în proporţie de 90% de Iulian Căzăcuţ, iar restul de 10% este deţinut de Doina Căzăcuţ.

Sursa: Gândul.info

One thought on “Procesatorul de carne Doly-Com şi-a majorat exporturile la 40% din afaceri, faţă de 30% în 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *