Proteste anunţate în învăţământul botoşănean. Sindicatele încep consultarea profesorilor!

greva generala in scoli
 

Reprezentanţii sindicatele din învăţământ sunt nemulţumiţi că guvernaţii nu şi-au onorat promisiunile făcute în campania electorală, drept pentru care vor înainta o listă de revendicări autorităţilor judeţene şi parlamentarilor. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că după această etapă vor fi declanşate şi acţiuni de protest în sistem.

Va fi începând de la pichetare, miting, la Bucureşti. Vom face o consultarea a membrilor, printr-un referendum, să vedem atitudinea lor, la ce acţiuni vor să participe. Probabil că în viitorul apropiat vor fi acţiuni de protest„, a spus Axinte.

Revendicările profesorilor pornesc de la alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, revenirea la unele drepturi pierdute prin noua Lege a Educaţiei, acordarea ajutorului financiar de 100 euro pentru achiziţia de material didactic, diminuarea normei de lucru pentru personalul cu grad I şi vechime mai mare de 25 de ani, pensionarea anticipată fără sancţionare.

Liderul LSI a declarat că în mai multe judeţe din ţară sunt programate acţiuni de protest pe 5 octombrie, atunci când se marchează Ziua educatorului.

One thought on “Proteste anunţate în învăţământul botoşănean. Sindicatele încep consultarea profesorilor!

  1. Lasa domnule Axinte ca suntem siguri ca vei respecta directivele USL si ne vei pune bete in roate cat vei putea de mult pentru a disipa dorinta de proteste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *