Vezi ce noi corecţii financiare au fost aplicate judeţului pe proiectele cu bani europeni

CJ BotosaniConsiliul Judeţean a primit noi corecţii financiare pe proiectele cu finanţare europeană. Potrivit preşedintelului CJ, Florin Ţurcanu, o corecţie financiară este în valoare de 35 miliarde lei vechi şi a fost aplicată pentru o investiţie realizată cu fonduri europene în 2011. Sancţiunea a fost dată în urma neregulilor găsite la întocmirea documentaţiilor pentru licitaţii.

Este vorba de proiectul privind staţiile de preluare şi sortare a deşeurilor. Am mai primit încă o corecţie financiară, tot din 2011, pe o anexă la drumul Lozna, în valoare de peste un miliard lei vechi. Acolo, s-au plătit nişte lucrări neprevăzute cu act adiţional. Facem demersurile legale să vedem exact dacă hotărârea de guvern mai este aplicabilă şi după momentul când s-a stabilit că noi vom veni la minister cu toate corecţiile financiare sau ne judecăm„, a spus Florin Ţurcanu.

Consiliul Judeţean a contestat în instanţă şi ale corecţii financiare aplicate de Ministerul Dezvoltării pe proiectele europene. Unele dintre acestea au fost anulate de instanţă, iar altele nu.

One thought on “Vezi ce noi corecţii financiare au fost aplicate judeţului pe proiectele cu bani europeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *