Consiliul Judeţean a cerut bani la Ministerul Apelor pentru perdele forestiere de protecţie a drumurilor din judeţ

perdele forestiereReprezentanţii Consiliului Judeţean vor să ridice perdele forestiere pe marginea drumurilor naţionale şi judeţene, în vederea evitării înzăpezirilor. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat că a purtat discuţii pe marginea acestui subiect la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi că în cel mai scurt timp va fi emis un ordin privind alocarea de fonduri pentru perdele forestiere.

Ministrul va emite ordinul în maxim două săptămâni şi imediat noi vom pregăti un studiu de fezabilitate. O să dorim să implementăm acest proiect la nivelul judeţului Botoşani. Va fi dificil, dar mă voi implica pentru că avem nevoie de un acord de principiu al proprietarilor care au terenuri în proprietate în zonele respective, pentru a putea planta aceste perdele forestiere. Pentru Botoşani sunt necesare, pentru că iarna avem mari probleme„, a spus Ţurcanu.

De această acţiune se va ocupa Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Ţurcanu susţine că vor fi puse perdele forestiere, cu prioritate, în zonele unde  există pericolul cel mai mare de înzăpezire.

Va fi un proiect cu fonduri de la MAP. Ei vor pune puieţii gratuit iar noi, la nivelul CJ, vom aproba DJDP să se ocupe de lucrul acesta„, a adăugat Ţurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *