Film regizat de un botoşănean, nominalizat la cel mai bun film străin la un festival de la Dublin

cristian pascariuUn scurt metraj regizat de un botoşănean a ajuns să fie nominalizat la un festival de film din Dublin. La festivalul Dublin International Short Film and Music Festival s-au înscris 567 de filme de scurt metraj, 106 ajungând în selecţia finală a competiţiei, printre acestea şi ” După un an”  regizat de Cristian Pascariu. Fimul botoşăneanului este nominalizat la categoria Best International, juriul fiind format din Hope Brown şi George Piştereanu, actorul care a jucat în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”. Festivalul se va desfăşura în perioada 4-6 octombrie.

Surt metrajul ” După un an” a mai participat până acum la 14 festivaluri, cel mai important fiind Cannes în Franţa, alte festivaluri desfăşurându-se  în ţări precum Portugalia, Belarus, Austria, Croaţia, Italia, India şi Scoţia.

Filmul relatează întâlnirea dintre o văduvă şi ucigaşul soţului său. Este cumva povestea din spatele crucilor de pe marginea drumurilor. Producţia a fost filamtă timp de trei zile, fiind susţinută financiar din sponsorizări. „Până acum din Botosani am avut cea mai mare susţinere finaciară şi pentru asta sunt foarte recunoscator”, a declarat regizorul.

Cristian Pascariu s-a format ca regizor la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj Napoca. În palmaresul său, are un premiu obținut la Abu Dhabi Film Festival 2010 și premiul pentru ”Cel mai bun film studențesc” din cadrul Open Society Shorts 2011.

 

film dupa un an
film dupa un an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *