Preşedintele CJ pleacă la Bruxelles şi Londra. Vezi pentru ce!

Florin Turcanu la birouPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, va vizita, în perioada imediat următoare, două oraşe europene. Este vorba de Bruxelles şi Londra. La Bruxelles, Ţurcanu va pleca, pe 8, 9 şi 10 octombrie, în calitate de preşedinte al Agenţiei de Dezvoltare Nord- Est. Acolo, îl va lua şi pe vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, dar şi pe administratorul judeţului, Radu Judele.

La Bruxelles se vor lua nişte decizii pentru 2014-2020„, a spus Florin Ţurcanu.

La Londra, preşedintele CJ va pleca cu o delegaţie pentru a lămuri mai multe aspecte legate de împrumutul pe care CJ vrea să-l contracteze de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare  in vederea confinanţării proiectului cu finanţare europeană privind extinderea reţelei de apă, proiect în valoare de 102 milioane lei. Împrumutul este de 7,2 milioane euro, cu o dobândă, susţine Ţurcanu, 2,5%, credituol urmând să fie luat fără licitaţie. La Londra va mai pleca vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, administratorul judeţului Radu Judele, secretarul CJ, Marcel Bejenariu şi directorul economic al CJ, Magda Didii.

Au nişte clauze de n-am putut să-mi închipui, pentru că ei se supun legislaţiei de la ei, de la Londra. Într-un articol se spune că Nova Apaserv nu are voie să încredinţeze nicio licitaţie unei societăţi care se află pe lista neagră a BERD. Dacă se află pe lista lor neagră, ei îşi retrag banii pentru cofinanţare. Mai mult, trebuie să avem un corespondent la Londra. Sperăm să modificăm puntele care nu sunt acceptabile pentru noi”, a menţionat preşedintele CJ.

Vizita la Londra va avea loc pe 1 noiembrie.

4 thoughts on “Preşedintele CJ pleacă la Bruxelles şi Londra. Vezi pentru ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *