Campanie de prevenire a consumului de droguri la Penitenciarul Botoşani

penitenciarul botosani Pornind de la ideea că problemele produse de consumul şi traficul ilegal de droguri sunt printre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea de astăzi, în perioada octombrie – noiembrie 2013, în Penitenciarul Botoşani se va desfăşuraCampania de prevenire a consumului de droguri în penitenciare, proiectul organizat la nivel naţional.

Implementarea va fi asigurată prin specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani în colaborare cu reprezentanţi ai Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială de la nivelul unităţii penitenciare. Activitatea, desfăşurată cu persoanele declarate foste consumatoare şi nu numai, va consta în sesiuni de informare şi promovare a reţelei de servicii de asistenţă integrată, corelate cu sesiuni de dezbateri privind diferite materiale puse la dispoziţie în cadrul campaniei.

Scopul acestui demers îl constituie conştientizarea şi informarea populaţiei carcerale asupra efectelor consumului de droguri, precum şi creşterea gradului de informare a foştilor consumatori de droguri care se pregătesc pentru liberare cu privire la posibilitatea de accesare a serviciilor integrate existente la nivel naţional.

Prin intermediul activităţilor de consiliere şi informare se urmăreşte conştientizarea asupra riscurilor generate de consumul de droguri precum şi motivarea spre un comportament pozitiv cu riscuri cât mai reduse pentru sănătate.

Sursa. comunicat presa

One thought on “Campanie de prevenire a consumului de droguri la Penitenciarul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *