Consiliul Judeţean a pierdut un proces cu Ministerul Mediului privind o corecţie financiară

Consiliul Judetean Botosani sediuCurtea de Apel Suceava a respins o contestaţie depusă de Consiliul Judeţean la o corecţie financiară aplicată la proiectul  “Sistemul integrat de management al deşeurilor din judeţul Botoşani”. Decizia instanţei nu este definitivă putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. CJ a fost reprezentant în instanţă de firma de avocatură Popovici Petrovici Aruştii&Diac, angajată special pentru astfel de litigii.

Corecţia financiară aplicată de Ministerul Mediului priveşte încălcarea unor proceduri de transparenţă, respectiv nerespectarea unor termene prevăzute de legislaţie între publicarea anunţurilor şi comunicarea către operatorii înscrişi la licitaţia pentru achiziţia autocamionelor de transport.

Suma imputată CJ se ridică la 761.112 de lei la un contract de 12,7 milioane de lei privind achiziţia a 18 autogunoiere compactoare, cinci autospeciale transport containere, două autocamioane pentru interiorul a două staţii de transfer.

Întregul proiect se ridică la o valoare de 143 de milioane de lei, iar în urma verificărilor reprezentanţilor Ministerului Mediului, au fost aplicate patru corecţii financiare în valoare de aproape şase milioane de lei. Toate corecţiile au fost contestate în instanţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *