Sindicaliştii din învăţământ şi-au spus nemulţumirile la Prefectură

Conducerea Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar a avut o întrunire la Prefectură cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, unde au pus pe tapet problemele din sistem. Nemlţumirile au vizat de la alocarea învăţământului unui procent mai mare din PIB, respectiv 6%. O altă revendicare a privit majorarea diferenţei dintre salariul minim şi maxim pentru a motiva profesorii.

prefect dialog sindicatO altă problemă expusă a fost decontarea navetei cadrelor didactice. Primăriile din judeţ înregistrează restanţe la profesori, iar sindicaliştii au cerut rezolvarea situaţii pe cale amiabilă, până la a se apela la executori judecătoreşti.

Prefectul a îndemnat la dialog şi a susţinut o parte dintre revendicări. „Am fost unul dintre cei care au susţinut acordarea 6% din PIB pentru învăţământ. Legat de salarii, ar trebui o difirenţă dintre minim şi maxim pentru a fi mai motivant”, a declarat Costică Macaleţi.

Prefectul a mai adăugat că toate problemele prezentate de sindicalişti urmează a fi discutate şi cu parlamentarii din judeţ. rezultatul discuţiilor urmând  fi comunicat şi reprezentanţilor cadrelor didactice.

 

 

 

One thought on “Sindicaliştii din învăţământ şi-au spus nemulţumirile la Prefectură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *