Comandamentul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrunit la Prefectură

comitet situatii de urgentaVicepremierul Liviu Dragnea a solicitat întrunirea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă după precipitaţiile mixte căzute în ultima perioadă. La nivelul judeţului Botoşani, membrii CJSU nu au raportat probleme, videoconferinţa fiind axată pe problemele din centrul şi sudul ţării.

Autorităţile din Braşov şi Prahova au avut cele mai mari probleme ninsorile ducând la închiderea mai multor drumuri naţionale. Precipitaţiile au mai provocat şi avarii la reţeaua de electricitate, 29 de localităţi nefiind alimentate cu energie electrică.

Vicepremierul le-a atras atenţia autorităţilor locale să fie pregătite cu utilaje pentru a se interveni în caz de precipitaţii abundente. Prognozoară încele meteo indică o uşoară încălzire a vremeii începând de sîmbătă. ” În perioada 8-13 octoambrie vor fi maxime termice, în medie, curpinse între 13 şi 15 grade. Temperaturile nocturne vor creşte după 7 octombrie, până la o medie de 5-6 grade” se arată în prognoza pe termen mediu a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *