Deputatul Şoptică vrea fonduri, în 2014, pentru susţinerea fermelor cu mai multe vaci

costel sopticaDeputatul Costel Şoptică susţine că la întocmirea bugetului anului 2014, va milita pentru susţinerea fermelor cu mai multe vaci, pentru ca acestea să se poată dota cu echipamentele necesare asigurării igienei laptelui, iar micii proprietari de animale să beneficieze de sprijinul statului pentru piederile suferite din interdicţia de vinde laptele neconform pe piaţă.

Deputatul PNL, care este şi secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a declarat că se va implica în întocmirea bugetului anului 2014. “Când ţara noastră a aderat la Uniunea Europeană, s-a angajat să respecte legile valabile pentru toate statele membre. Pentru agricultorii români, aderarea la UE a venit cu bani, dar şi cu obligaţii. Pentru crescătorii de animale, de bovine, marea responsabilitate a fost cea referitoare la igiena laptelui. Din 2004, când au fost încheiate negocierile de aderare, se ştia că producătorii de lapte trebuie să se alinieze la normele de igienă până la sfârşitul anului 2009. Investiţiile în echipamente care să permită respectarea acestor condiţii s-au dovedit prea mari pentru ţăranii români, care deţin majoritatea covârşitoare a vacilor de lapte. De-a lungul timpului, s-au obţinut trei derogări de la termenul la care agricultorii trebuie să se conformeze normelor de igienă. Ultima expiră la finele lui 2013”, explică parlamentarul situaţia fermierilor.

Sursa: comunicat presa

 

3 thoughts on “Deputatul Şoptică vrea fonduri, în 2014, pentru susţinerea fermelor cu mai multe vaci

  1. Draga domnule Soptica,

    Stiu ca aveti principii sanatoase despre liberalism si cred ca sunteti plin de bani incat nu va mai trebuie sa fiti lins in dos de catre un colaborator al fostei securitati, care ar face orice sa i dati inapoi postul de director la Sendriceni cu bani din evaziune din paine sau cu bani de pe spinarea elevilor scolii ca le cerea cate 1 milion la atestate profesionale.
    Daca v-ati pricopsit cu el ca membru PNL, aflati ca va face o reclama foarte buna si invit cititorii sa citeasca despre cel care nu are nici un fel de scrupule LUNGU SERGIU -zis „SIMIRAD”
    http://www.cnsas.ro/documente/monitoare/2013/Lungu%20Sergiu.pdf

  2. Normal ca vrea cat mai multe vaci , …..caci el si cu Turcanu sunt niste BOI. ! Soptica este taurul darabanean ist Turcanu taurul botasanean!Oricum niste …boi!

  3. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Chestia asta propusa de Soptica este o informatia trunchiata. Ar fi bine ca acest deputat sa ne spuna concret despre ce este vorba. Din informatiile mele rezulta ca fondurile de sustinere a fermierilor au fost croite in functie de efectivele de animale existente la data aderarii si acestea s-au mentinut pe toata durata bugetului UE. Pentru bugetul 2014-2020 se va realiza un nou recensamint si fiecare stat va avea un plafon maxim.
    Asa ca, deputatule, nu mai umbla cu cioara vopsita: ca vrei tu sau nu, fondurile vor fi stabilite dupa cum am spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *