Autorităţile din Botoşani şi Suceava vor să realizeze podul de la Talpa

pod refacutConsiliul Judeţean Suceava va relua procedurile pentru construcţia podului de la Talpa, peste râul Siret, care face legătura între judeţele Suceava şi Botoşani. În şedinţa de ieri a deliberativului judeţean a fost aprobată o hotărâre pentru încadrarea unui tronson de 2,7 kilometri din drumul comunal Lunca, din comuna Zamostea, în categoria drumurilor judeţene.

Potrivit expunerii de motive formulate de vicepreşedintele administraţiei judeţene, Alexandru Rădulescu, potrivit noii strategii privind regionalizarea, Consiliile Judeţene Suceava şi Botoşani au în vedere finalizarea podului de beton de peste râul Siret, care face legătura între localităţile Zamostea şi Talpa. Rădulescu a explicat că pentru finalizarea lucrărilor era necesară clasificarea ca drum judeţean a unei porţiuni de 2,7 kilometri din drumul comunal Lunca.

De precizat că lucrările la acest pod de peste râul Siret au fost începute în anul 1995, însă din lipsă de fonduri lucrările au fost sistate. Pentru realizarea lucrărilor, administraţia a încheiat un contract cu firma Cominco.

Tot în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava, şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, Radu Avădănei, a anunţat că în momentul de faţă contractul cu firma Cominco este reziliat, iar licitaţia pentru realizarea lucrărilor va fi reluată de comun acord cu administraţia judeţeană din Botoşani.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *