Muzeu al comunismului deschis la Botoşani

Alimentara in comunismAsociaţia pentru Promovarea Culturii în Est „Culturest” vrea să înfiinţeze un muzeu dedicat vieţii cotidiene în comunism.

Din asociaţie fac parte, printre alţii, scriitorii Dan lungu şi Costantin Iftime, directorul Direcţiei de Cultură, Dănuţ Huţu, dar şi omul de afaceri Valeriu Iftime, de la Elsaco.

Iniţiatorii au făcut solicitare către Primărie, iar Consiliul Local a votat, luni, asociarea între asociaţie şi municipalitate pentru deschiderea acestui muzeui, Primăriei revenindu-i partea de punere la dispoziţie a sediului şi de plată a chiriei.

Alimentara in comunism Conceptul muzeului se bazează pe oferirea de imagini de ansamblu a vieţii cotidiene a societăţii în perioada cuprinse între 1945 şi 1989. Înfiinţarea muzeului bine pe fondul existenţei în prezent a unui curent de opinie în favoarea prezentării reale a unei perioade nu foarte îndepărtate din evoluţia societăţii româneşti în aşa fel încât la nivelul tinerei generaţii să existe o bună cunoaştere a ceea ce a însemnat comunismul„, se arată în raportul de specialitate care a stat la baza asocierii dintre municipalitate şi Culturest.

Muzeul nu va fi mai devreme de anul viitor.

 

2 thoughts on “Muzeu al comunismului deschis la Botoşani

  1. Sa fie intr-un ceas bun!
    Doamne ajuta!
    Sper sa nu fie doar o simpla stire de presa. Initiatorii sa-si caute cat mai multi colaboratori pentru achizitii de piese si specialisti cand va veni vremea de amenajare. Denumirea e de muzeu al comunismului insa cred ca nu va avea culoare politica si indiferent de cine va fi primar va da concursul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *