Primariile cu restante la naveta incep platile catre profesori

iuliana nacu
Iuliana Nacu, liderul SIP Botosani

Primariile din judetul Botosani, cu restante la plata navetei cadrelor didactice, au gasit o solutie pentru achitarea acestora, dupa ce au fost amenintate cu executarea silita de catre sindicatele din invatamant. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Invatamantului  Preuniversitar, a declarat ca Primaria Stauceni, cea care avea si cele mai mari restante la plata va incepe sa achite din debite.
Mai multe cadre didactice care predau în comunele Stăuceni și Trușești au obținut în instanța plata navetei, în baza sentințelor judecătorești definitive și irevocabile .

Noi am solicitat sprijinul domnului prefect și ca urmare am primit de la Consiliul Local Stăuceni o variantă de plată a restanțelor din 2008 până în 2012 începând din februarie 2014, câte o lună restantă ca modalitate de soluționare a acestui conflict. De la Trușești nu am primit nimic deocamdată, dar sperăm să se rezolve și acolo“, a spus Nacu.

Potrivit acesteia, la Stăuceni, naveta nu s-a plătit în perioada 2008-2012, suma de plată depășind 50.000 de lei, in timp ce la Trușești, suma de plată este de aproape 15.000 de lei pentru perioada 1 septembrie 2010-31 mai 2011.

One thought on “Primariile cu restante la naveta incep platile catre profesori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *