Consilierii locali, nemultumiti ca maidanezii sunt inca prezenti pe strazile din municipiu. Vezi ce raspund autoritatile!

caini maidaneziProblema cainilor comunitari, din nou in atentia consilierilor locali. Marius Buliga, consilier local al PDL, a atras atentia, luni, in sedinta de Consiliu Local, ca pe strazile din municipiu cainii comunitari sunt peste tot, in ciuda promisiunilor facute de primarul Ovidiu Portariuc, cum ca intr-un an de zile va fi rezolvata problema acestora.

Ati promis ca ii stringeti ca la 30 iunie, la 30 iulie. Vreau sa stiu, se lucreaza, se strang cainii? Legea v-a venit ca o manusa, domnule primar„, a spus Buliga in interpelarea facuta.

Reprezentantii Primariei au raspuns ca in aceasta saptamana  va incepe campania de strangere de pe strazi a cainilor. Ei spun ca padocul este aproape gata si ca urmeaza receptia acestuia. Mai mult, viceprimarul Cosmin Andrei a mentionat ca dupa urmeza sa fie adoptata o hotarare de Consiliu Local, prin care se va hotara soarta maidanezilor.

Municipalitatea poate eutanasia cainii dupa 14 zile, dar, daca sunt fonduri putem sa prelungim acest termen. Cetatenii nu isi doresc masacrarea acestor caini, asac cum s-a intamplat in trecut. Putem prelungi termenul daca avem hrana si spatii in padoc cu trei –patru luni„, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

One thought on “Consilierii locali, nemultumiti ca maidanezii sunt inca prezenti pe strazile din municipiu. Vezi ce raspund autoritatile!

  1. Domnii consilieri ar trebui sa cunoasca stadiul lucrarilor la noul padoc. Se grabeste cineva pentru victoria finala EUTANASIEREA?!!! Putintica rabdare domnilor… Aceste animalute au si ele dreptul la viata ca si noi oamenii. Lasati Primaria sa-si continuie strategia. Se vede ca au facut ceva pana acum, felicitari. Sunt sterilizati aproape toti cainii din municipiu. Multumiri pentru implicare in sterilizarea lor si DSVSA, ONG, persoanelor fizice care au adoptat deja catei. Ar trebui ca atentia sa se indrepte spre posesorii de caini de la sate, trebuie sterilizati toti cateii din aceste zone. Trebuie instituite amenzi mari pentru posesorii de caini de rasa, mai ales masculi, care sunt lasati fara supraveghere in perioadele de imperechere. Domnilor consilieri, organizati o campanie agresiva pentru adoptia cateilor, sunt atatea case unde ar putea trai macar un catel. Sunt iubitori de animale care ar plati pentru intretinerea unui catel cu conditia de a fi gazduit. Ar fi salutara prezentarea pe site-ul Primariei, in mass media, a unei liste cu persoanele (nume, tel.) dispuse de a gazdui un catel in curtea lor. Doresc sa aveti gandul cel bun. Am convingerea ca aceasta problema se va rezolva cu rabdare si iubire fata de aceste fiinte fara aparare si dornice de afectiune. Pentru cei care urasc animalele, macar o data in viata faceti un lucru: mangaiati cu afectiune un catel ratacit si a nimanui, si uitati-va atent in ochii lui…….. Va garantez ca viata vi se va parea extrem de frumoasa, iar sufletul vostru va vibra intr-un fel anume…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *