Sute de botoşăneni la Moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, aduse la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”

biserica zait 3Sute de botosaneni s-au inchinat, timp de trei zile, la Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, mare doctor şi tămăduitor, care au fost aduse, vineri seara, la Biserica  „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Botoşani, din zona industrială.  Plini de speranta, fiecare a spus o rugaciune pentru apropiati sau pentru cei aflati in suferinta. Fragmentul din Sfintele moaste a fost adus cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Sfântul Ierarh Luca al Crimeii şi Simferopolului a fost o personalitate în lumea medicală, chirurg oftalmolog renumit, având contribuţii deosebite în anestezia locală şi în tratarea infecţiilor piogenice. Moastele au fost primite de un sobor de preoti, in frunte cu protopopul Lucian Leonte.  Ele vor sta la Botosani pana duminica, la ora 18,00.

One thought on “Sute de botoşăneni la Moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, aduse la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *