Botosanean ranit grav intr-un accident dintre doua autotrenuri, la Suceava

accident svDouă autotrenuri încărcate, unul cu ciment şi unul cu piatră cubică, s-au izbit violent după ce ambii şoferi au depăşit neregulamentar, pe linie continuă. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 10.45, pe DN 17, la ieşirea din Valea Putnei spre Mestecăniş, cei patru bărbaţi care se aflau în cabinele vehiculelor grele fiind răniţi grav. În urma accidentului, traficul de pe DN 17, care face legătura cu Ardealul, a fost blocat în jur de două ore şi jumătate.

 La goană cu doi coloşi de zeci de tone

Constantin Pavel, în vârstă de 32 de ani, din Neamţ, conducea o autospecială MAN, cu care transporta ciment şi se deplasa pe direcţia Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei. Într-o zonă prevăzută cu linie continuă şi cu indicator „Depăşirea interzisă” acesta a intrat pe sens opus, peste linia continuă. De pe contrasens venea un alt autotren MAN, încărcat cu piatră cubică, condus de Daniel Mărgărit, în vârstă de 41 de ani, din Iaşi. Acesta, rezultă din anchetă, a intrat în depăşirea a două maşini, pe aceeaşi porţiune cu linie continuă.

Impactul frontal s-a produs în momentul în care şoferul din Neamţ a virat stânga, pe sens opus. Şoferul din Iaşi, rezultă din anchetă, se afla în zona axului drumului, la finalul manevrei de depăşire. 

În urma impactului extrem de violent, cabina autotrenului care transporta ciment pur şi simplu s-a dezintegrat, grave avarii suferind şi cabina celuilalt vehicul, care s-a răsturnat pe carosabil.

 Trei răniţi grav, al patrulea în stare critică

În cele două maşini se aflau patru bărbaţi, şoferii şi schimbul acestora. Două dintre victime au rămas încarcerate în maşini, fiind scoase de echipajele specializate în descarcerare ale pompierilor.

Cei patru bărbaţi, doi din Neamţ, unul din Iaşi şi unul din Botoşani, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, trei fiind transferaţi ulterior la Spitalul Judeţean Suceava.

Conform primelor investigaţii medicale, toţi cei patru au leziuni grave, care necesită cel puţin câte 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru fiecare. Victimele au fost diagnosticate, printre altele, cu traumatisme cranio-cerebrale şi fracturi.

Unul dintre pacienţi, Costel Cândei, din Botoşani, era aseară în stare foarte gravă. Bărbatul a fost diagnosticat preliminar cu un grav traumatism cranio-cerebral,  fractură de coloană lombară, fractură cot stâng şi era în şoc hemoragic. El a fost internat în la Reanimarea Spitalului Judeţean, fiind în comă, cu un prognostic rezervat de supravieţuire.  

Leziuni grave avea şi Cătălin Dărămătură, în vârstă de 24 de ani, din Neamţ, pasager în autotrenul încărcat cu ciment, care avea o fractură deschisă de femur drept care punea probleme deosebite.

 Varianta şoferului din Neamţ 

„Din primele cercetări rezultă că vina pentru producerea accidentului aparţine ambilor şoferi, care s-au angajat în depăşiri neregulamentare”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Trebuie spus că şoferul din Neamţ, cel care circula dinspre Câmpulung Moldovenesc,  a precizat că a frânat şi a tras de volan stânga pentru a evita impactul cu un autoturism din faţă. Şoferul respectivului autoturism le-a declarat poliţiştilor că a frânat şi el brusc după ce şi-a dat seama că autotrenul din faţă, aflat în depăşire, poate intra în el. Chiar şi în aceste condiţii şi şoferul din Neamţ are culpă, pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în mers. 

Sursa>  Monitorul de Suceava

 

One thought on “Botosanean ranit grav intr-un accident dintre doua autotrenuri, la Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *