Nova Apaserv a mai semnat un contract în cadrul proiectului de 126 milioane de euro

carlan si fetcu nova apaservConducerera operatorului de apă a anunţat semnarea unui nou contract în cadrul proiectului privind extinderea reţelelor de apă in judeţ.  La începutul lunii a fost semnat un contract de 7,4 milioane de lei cu firma spaniolă Eptisa. Comania se va ocupa de asistenţa tehnică în cadrul întregului proiect, înţelegerea fiind valabilă până în luna mai 2016.

Reprezentanţii Nova Apaserv şi ai consultantului susţin că în vara anului viitor ar putea fi demarate primele lucrări la cele mai mari proiecte, respectiv aducţiunea de apă din Prut până la Săveni şi extindere de reţele în alte aglomerări urbane din judeţ.

Întregul proiect, demarat în 2011 are termen de finalizare în 2015, însă conducerea operatorului de apă speră ca autorităţile să opbţină de la UE o derogare de un an. Valoarea investiţiei se ridică la 126 de milioane de euro din care aportul UE este de 80 de milioane de euro.

” Au fost doi ani de contestaţii, nu ne-am aşteptat la aşa ceva. În luna octombrie, am înţeles că se negociază la Bruxelles prelungirea termenului cum s-a obţinut la programul ISPA”, a declarat Gabriel Cârlna, directorul societăţii.

 

One thought on “Nova Apaserv a mai semnat un contract în cadrul proiectului de 126 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *