Ziua Europeană a Limbilor Străine, marcată la Şcoala nr. 12

ziua limbilor straine la scoala 12-4
Eleva revenită din Spania la Şcoala nr. 12

Şcoala nr. 12 din Botoşani a găzduit, joi, o acţiunea dedicată limbilor străine vorbite în Europa. Acţiunea organizată de profesoara Octavia Buhociu a marcat astfel Ziua Europeană a limbilor străine şi a reunit în jurul ei circa 30 de copii pasionţi de limbile străine.

Copiii au participat la concursuri organizate şi premiate de Centrul Europe Direct Botoşani şi ziarul Buzz şi au aflat informaţii interesante despre studiul limbilor străine, dar şi păreri de la diferiţi oameni de pe planetă, care au studiat una sau mai multe limbi străine.

Copiii au recitat poezii în limbile franceză engleză, dar şi spaniolă şi au făcut desene pe aceeaşi temă. Creaţia în spaniolă a fost recitată de o tânără care a locuit în Spania 7 ani şi care acum a revenit împreună cu familia în România fiind în clasa a VII-a la Şcoala nr. 12. „De când s-a pornit, din 2000, şi-n şcoala noastră se sărbăresc limbile din Europa. Îi anunţăm pe copii la fiecare clasă şi cei doritori de activităţi deosebite, sătui de manual şi cum în fiecare an lucrurile au mers bine, probabil că activitatea place elevilor noştri”, a spus profesoara Octavia Buhociu. La acţiune a participat, ca în fiecare an, şi reprezentantul Centrului Europe Direct Botoşani, Radu Căjvăneanu care a oferit premii constând în materiale informative despre Europa pentru concursurile organizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *