Florării amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorului. Vezi motivul!

flori piataComisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au desfăşurat o acţiune de control la 20 de operatori economici care deţin florăriile în judeţ, cu produse în valoare de peste 53.000 lei. Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct la CJPC Botoşani, a declarat că din cei 20 de agenţi verificaţi, 15 au fost cu abateri la produse, cu o valoare de peste 13.000 lei.

S-a verificat dacă produsul are denumire, marca producătorului, caracteristici tehnice şi calitative, existenţa în magazin a unor fotografii martor, recomandări de întreţinere, modul de depozitare şi conservare a produselor şi eventualele riscuri. S-au mai verificat la faţa locului dacă există traduceri în limba română, indiferent de ţara de origine„, a spus Rogalschi.

Comisarii CJPC au aplicat cinci avertismente şi zece amenzi contravenţionale în valoare totală de 19.000 lei, întrucât nu existau traduceri ale produselor în limba română, orar de funcţionare, neafişare informaţii vizavi de depozitarea şi întreţinerea produselor.

2 thoughts on “Florării amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorului. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *