Scandal la Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”. Vezi detalii!

rapsozii_botosanilor07Scandal la Orchestra „Rapsozii Botoşanilor” după înlăturarea de pe funcţie a lui Ioan Cobâlă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat că a trimis Corpul de control şi auditul la această instituţie de cultură din subordinea CJ, începând de joi, după ce fostul manager, Ioan Cobâlă, a început să ia acasă din instrumentele orchestrei. Totul scandalul a pornit din momentul în care la conducerea instituţiei a venit Dan Doboş.

Fostul manager a luat acasă ţambalul, acordeoane, partiturile. Eu am vrut să fiu corect cu el şi nu am vrut să-i fac niciun deserviciu. El a luat bani pe studii superioare, dar are studii medii. I-am cerut să aducă licenţa, nu a adus-o. Se certa în birou cu actualul director, iar trei angajaţi au furat un ţambal şi l-a dus acasă. Nu se poate aşa ceva. A venit la târg şi îi spunea lui Botgros să nu mai vină să cânte la Botoşani, pentru că el cântă la draci„, a spus Florin Ţurcanu.

El susţine că judeţul Botoşani nu a avut un patrimoniu verificat de ani de zile şi că aceasta figura doar pe hârtie şi că multe obiecte erau cumpărate, dar neînregistrate oficial. Aşa s-a întâmplat şi cu instrumentele de la orchestră, care au fost cumpărate cu bani din bugetul instituţiei, dar neînregistrate oficial în acte ca mijloace fixe.

El (nr. Ioan Cobâlă) a venit şi a spus că astea apar în lista de inventar, iar restul sunt ale mele. Are vreo trei-patru angajaţi de partea lui, socrul şi nevasta lui Potoroacă, soţia lui Cobâlă, că acolo sunt toate neamuri„, a menţionat Ţurcanu.

Mai mult, preşedintele CJ susţine că în Studioul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor” s-au făcut înregistrări, timp de zece ani, fără ca măcar un leu din înregistrări să ajungă în bugetul instituţiei.

Acum sunt blocate în interior multe CD-uri, DVD-uri de la solişti din România, care, dacă merg într-un studiou privat trebuie să plătească bani grei. La noi se plăteau, dar nu ştiu cui. Oficial nu era nicio taxă şi nu ajungea niciun ban„, a adăugat Ţurcanu.

Ioan Cobâlă a fost înlocuit din funcţie ca urmare a pensionării. Cel care i-a luat locul este artistul Dan Doboş.

 

 

2 thoughts on “Scandal la Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”. Vezi detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *