Bugetul judeţului înregistrează un deficit uriaş după primele nouă luni

Consiliul Judetean Botosani sediuBugetul judeţului după primele nouă luni este departe de previziunile făcute la începutul acestui an. Potrivt datelor Consiliului Judeţean veniturile încasate de unităţile administrativ teritoariale din impozitul pe venit sunt la un nivel de 12,3 milioane de lei, în condiţiile în care prognoza era de 15,5 milioane de lei. Astfel diferenţa dintre previziune şi realizare este de 3,2 milioane de lei.

Prevederile pentru acest an erau mult mai mari faţă de cele de anul trecut în speranţa alocării unor sume mai mari de la bugetul de stat din cotele defalcate şi pentru echilibrarea bugetelor locale.

Mai exact, în primele nouă luni ale anului trecut era prevăzută o prognoză de 12,4 milioane de lei şi s-a încasat 11,9 milioane de lei, ceea ce dovedeşte o prognoză mult mai aproape de realitate. Nerealizarea indicatorilor progniozaţi va duce la sume mai mici primite de la nivel central în cursul anului viitor, la alcătuirea bugetelor anuale. În aceste condiţii conducerea judeţului aşteaptă o rectificare bugetară pozitioă pentru a redresa bugetele.

Sumele încasate indică şi o degredare a mediului economic, în condiţiile în care agenţii economici nu mai fac eceleaşi afaceri, iar salariaţii nu mai câştigă la fel de mulţi bani ca în trecut.

3 thoughts on “Bugetul judeţului înregistrează un deficit uriaş după primele nouă luni

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Asadar, domnule Turcanu, a venit si ziua scadentei. Un presedinte ,,de
    milioane” – asa cum credeau multi ca este actualul – trebuia sa nu astepte aceasta zi, ci sa realizeze analize periodice in scopul reechilibrarii bugetului judetului. In al doilea rind, daca adunam sumele de bani aruncate pe fel de fel de prostii, veti vedea ca decalajul dintre venituri si cheltuieli nu era atit de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *